Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Pernilla Stappe

Stappe=Pernilla_presentation_Logga_good_life.gif
Välkommen till Pernilla Stappes värld! Hennes berättande och färgstarka målningar genomsyras av kärlek, glädje och beskriver en närmast idyllisk tillvaro.

Hon började sin konstnärsbana under tidigt 1990-tal. Pernilla Stappe född 1967 i Motala och uppvuxen i Borås. Hon arbetar heltid med måleri sedan 2002 då hon avslutade sin tjänst som art director. Stappe arbetarfrämst i olja och gouache två färger som har den lyster som passar hennes sätt att måla. Pernilla skapar ögonblicksbilder och låter sig inspireras av världen omkring henne.

Stappe=Pernilla_presentation_Stappe_450p.jpg
"Dansbanan"
olja, 90x130 cm

Hon lever ut sina fantasier och målar en värld som hon själv önskar att den var. Hennes berättande och härligt färgstarka målningar genomsyras av kärlek och glädje, de närmast beskriver en idyllisk tillvaro. I sin ateljé på landet kan hon fritt få utlopp för sin kreativitet och skapa bilder där de sociala samspelet mellan människor står i fokus.

Stappe=Pernilla_presentation_citat.gif
”Jag blir inspirerad av nästan vad som helst omkring mig. Det kan vara en färg på ett löv, en bakelse, eller en dam med grön basker på stan.

Det känns som om jag skapar små filmsnuttar,där jag kan leva ut mina fantasier och skapa en värld som jag själv önskar att den var..."

Utställning
24 oktober - 7 november
Stappe=Pernilla_presentation_IateljnNW.jpg
.

VERNISSAGE
Lördag 24 oktober kl. 11-16

Med anledning av covid-19 är vernissagen förlängd för att undvika trängsel. Vi släpper endast in ett begränsat antal besökare åt gången.

Söndagsöppet 25 oktober
kl. 12-15

Se fler av Pernilla Stappes målningar HÄR