Utvald konstnär:

Alexander Klingspor

Alexander Klingspor är en av Sveriges internationellt mest berömda och lovande samtida konstnärer. 

"Victorius Leda"

Alexander Klingspor

född 1977

Alexander Klingspor är en av Sveriges internationellt mest berömda och lovande samtida konstnärer. Han har inte gått den traditionella svenska vägen som konstnär. Istället för studier på Konsthögskolan och ett försiktigt etablissemang bland svenska gallerier valde han att som 20-åring bege sig till USA och arbeta för bland annat USA:s ledande illustratör Mark English i Kansas City. Det var hos English Klingspor på allvar funderade på att arbeta som konstnär istället som illustratör.

När It-bubblan sprack och illustrationsuppdragen minskade tog han steget fullt ut till att bli konstnär på heltid. Efter många nätters arbete med att dela ut morgontidningar i Atlasområdet, Stockholm, fick Klingspor inspiration till ett tiotal urbana målningar där ett tydligt tema är utanförskap. Målningarna togs med till New York och där började Klingspors framgångssaga. Steven Dimant, Arcadia Gallery, SoHo, såg genast Klingspors kvalité och tog med hans målningar till en av de viktigast konstmässorna i världen, Art Miami, bland hans första köpare var skådespelerskan Whoopi Goldberg.

Idag finns Klingspors målningar i betydande samlingar i hela världen bl.a. Iris Cantor, (Iris and B. Gerald Cantor Foundation), Salman Rushdie, Stellan Skarsgård, Michael Trescow m.fl.

Klingspor är i dag verksam med ateljéer i New York, London och Stockholm. Hans motivval har ofta ett ursprung i utanförskap men samtidigt även lockande glamorösa överdådiga scener med vanliga teman som sociala och emotionella avstånd, av begär, frosseri, avsmak och längtan. Man finner många konsthistoriska referenser i hans bildvärld. Referenser som överförts till personliga, nutida, multifigurativa och surrealistiska kompositioner som i vissa fall kan väcka motstridiga känslor.

Konstnärer

Ett urval av konstnärer vi representerar

Vi är specialiserade på Anders Zorn & Salvador Dalí

Ralf Arzt

Ralf Arzt

född 1963

Konst är för mig något vackert men jag vill inte påstå att skönhet är det jag främst sätter i fokus även om kvinnorna jag målar ofta är mycket vackra. Att fånga själen, utstrålningen och mystiken i ett visst ögonblick, i en viss situation och förhoppningsvis kunna förmedla denna känsla till andra.

Detta jämte sökandet efter mitt eget uttrycksätt, är det som driver mig mest när jag skapar.

Mitt måleri är starkt inspirerat av modernt konstfotografi. Uttrycksmässigt befinner jag mig i gränslandet mellan måleriet och den fotografiska konsten. Ambitionen med mitt skapande är att få en känsla av modern fotokonst i mitt måleri och på så sätt kombinera det bästa ur dessa två världar. Fotografiets förmåga att fånga själen och utstrålningen i ett speciellt unikt ögonblick, måleriet med sin yta, finish och känsla av exklusivitet som fotografiet inte förmår att ge.

För att göra detta har jag anpassat mina tekniker som snarare närmar sig det fotografiska uttryckssättet än den målande konsten. På så sätt suddar jag ut gränserna mellan den fotografiska och den målande konstens uttryckssätt. Jag arbetar med ett tekniskt avancerat och tidskrävande skiktmåleri och bygger upp mitt måleri i många tunna skikt utan spår av penselföring. Istället arbetar jag i stor utsträckning med tekniker som schumring och lasurmåleri. Detta ger mig känslan som påminner om fotokonstens uttrycksätt men med en målerisk finish. Samtidigt ger skiktmåleriet i många lager mitt måleri komplexitet, djup och lyster i färgerna.

Min målsättning har varit att skapa ett  modernt/contemporary figurativt måleri hemmahörande här och nu.

Inledde 2001 internationellt samarbete med Opera Gallery med gallerier i Paris, New York, London, Singapore och Hong Kong. Även representerad på gallerier i Monaco, Hamburg, Oslo och Köpenhamn. Sedan 2012 representerad i London av Albemarle Gallery.

Representerad i Sverige av Mollbrinks i Uppsala och Kungshamn.

Nedan: ett urval av grafiska verk.

"Mitt måleri är starkt inspirerat av modernt konstfotografi"

Lisa Abelsson

Lisa Abelsson

Lisa Abelsson Född 1956 i Stockholm

Min Inspiration kommer från de många svartvita filmerna jag såg när jag växte upp, med tidlösa kvinnor som, Rita Hayworth, Ava Gardner och Audrey Hepburn. Många av mina skulpturer har också fått sina namn efter prima ballerinor, flamencodansare och andra dansare. Intresset för dans har jag alltid haft och det är en ständig inspirationskälla. Jag har sett de flesta baletterna på Kungliga Operan i Stockholm och fascineras av det feminina och sensuella uttrycket i kombination med graciösa rörelser. Det är detta jag vill förmedla med i mina skulpturer.

 

Jag jobbar främst i järnnät när jag gör kropparna och i aluminium och koppar i klänningarna, ofta broderade med pärlor eller en liten Swarovski kristall som detalj. De är mellan 30 cm och 1 meter höga och ofta pulverlackade i någon färg. Jag jobbar på fri hand och använder inga formar.

 

När jag bodde i Paris 1978-79 grundlades mitt intresse för konst men också mode i alla dess former.

 

2015 startade jag ”Skulpturparken på Kronovalls Vinslott”, där jag bjöd in ett tjugotal konstnärer varje år, som fick ställa ut i slottsparken och inne i Spannstallet. Jag drev detta projekt i fem år, sedan blev det för mycket, då mina egna utställningar bara blev fler och fler. Startade också ett evenemang inne på slottet som jag kallade ”Klänningarna på slottet”. Flera av mina skulpturer har jag fått idén till och namngett efter kvinnor som levt på Kronovall. En av dessa finns med på denna utställning, ”Ann-Margrets klänning”. Hon kom från Irland och var gift med greve Hugo Hamilton då de bodde på slottet på 1800-talet. Deras porträtt hänger i den vackra entréhallen, där denna klänning också varit placerad i flera år.

 

2019 Bjöds jag in att göra en stor utställning på Norrvikens Trädgårdar i Båstad på temat barock. Jag gjorde där en utställning, ”Helt Barockt”, med fyra stora barockklänningar som var placerade runt spegeldammen. ”Viktorias klänning” var en av dessa, men är nu omgjord till hängande. Jag visar också en annan barockklänning ”Maria-Eleonora” av senare dato som jag visade på Christinehof slott sommaren 2022. Där stod den utomhus tillsammans med två andra barockklänningar.

 

2020 Blev jag på nytt inbjuden till Norrviken och denna gång hette utställningen ”Balletto” Jag gjorde många dansare i olika storlekar den sommaren, som visades i några av växthusen och inne i Abelinhuset. Dessa två utställningar sågs av drygt 170.000 besökare! Här visar jag två av ballerinorna som var med på den utställningen, ”Odette” och ”Giselle” samt ”Audrey” som visades i Abelinhuset tillsammans med vackra foton av Audrey Hepburn.

 

Förra sommaren blev jag inbjuden att ställa ut i ”Blå Hallen”, i Höganäs, av Cay Bond, legendarisk trendanalytiker. Utställningen kallades ”Modekultur” och vi var en brokig samling formgivare och kreatörer som ställde ut tillsammans. Här visar jag ”Midnattsrosen”, som jag gjorde speciellt till den utställningen. Namnet kommer från en bok jag nyligen läst av Lucinda Riley.

 

En annan stor klänning som visas här är ”Margaretas klänning”, den ställdes ut på Österåkers Konsthall, där jag gjorde separatutställningen ”Klänningar ur min fantasi” 2020 Den stora svarta klänningen ”Carmen” har sin föregångare i en större variant som visades i ”Husdrömmar” för ett par år sedan, till Gert Wingårds förtjusning.

"Min Inspiration kommer från de många svartvita filmerna jag såg när jag växte upp,"

Håkan Askmark

Håkan Askmark

född 1949

Håkan Askmark, inledde sin konstnärliga bana som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter under studietiden i Lund, först efter att han deltagit på Liljevalchs  vårsalong 2002 började han ha separatutställningar. Askmark målar ofta stadsmiljöer befolkade av stereotypa, ansiktslösa personer i paradoxala situationer som för tankarna både till konformism och utanförskap. ”Jag vill få betraktaren att känna igen något (sig själv, en situation, en miljö) i målningarna samtidigt som jag vill göra honom eller henne en smula fundersam.”

 

Bilderna nedan är från utställningen 2020. Samtliga  är SÅLDA

Han inledde sin konstnärliga bana som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter under studietiden i Lund

Hanna Beling

Hanna Belling

Skulptur är mitt främsta uttrycksmedel. Jag arbetar föreställande och inspirerad av b.l.a renässansens porträttkonst klär jag ut mina skulpturer och fogar ytterligare en dimension till uttrycket genom att skapa atmosfär kring huvudföremålet med olika rekvisita, klädsel och dylikt. 

 

De material jag utför skulpturerna i är vax, plast, silikon och brons.Under en tid har jag arbetat med att experimentera med skalor och gå upp och ner i format.

 

Jag har särskilt prövat att förstora kraftigt, för att se hur uttrycket förändras beroende av om skulpturens storlek underdrivs eller överdrivs.

 

Kanske har jag en fascination för det oprövade, det begynnande. 

 

Min serie djur är ett prov på en nyfikenhet hos mig för ursprungliga , primitiva däggdjur.

Min serie djur är ett prov på en nyfikenhet hos mig för ursprungliga , primitiva däggdjur.

Frank Björklund

Frank Björklund

född 1960

Kommande utställare:

våren 2024

VÄLKOMMEN TILL FRANKS VÄRLD
Här är allt som ser ut att vara något, förmodligen något annat.
Å andra sidan är det som ser ut att vara något annat förmodligen inte det.

Här är allt som ser ut att vara något, förmodligen något annat. Å andra sidan är det som ser ut att vara något annat förmodligen inte det.

Här gäller inte vardagens givna fysik som vi vant oss vid. Här hade Arkimedes blivit kvar i badet, här hade äpplet aldrig fallit i Newtons huvud och hit kommer Einstein bara tillfälligtvis på besök. Ibland. När Frank släpper in honom. Frank Björklund pekar finger åt oss! Men han håller inte först upp det i syfte att se vart vinden blåser. För han skyr moden och tidens lockrop.

Välkommen till Franks värld!
Här är allt som ser ut att vara något, förmodligen något annat. Å andra sidan är det som ser ut att vara något annat förmodligen inte det.

Sergio Silva Cajahuaringa

Cajahuaringa föddes i Lima, Peru, 1969.

Han började tidigt intressera sig för konst och filosofi som han förde samman, t.ex. ”vad är tid” i ett konstverk.

Per Cederbank

Per Cederbank

född 1967

Per Cederbank kommer från Borås. Han har studerat för konstnären Arne Fallberg och även bedrivit självstudier. Per Cederbank debuterade som konstnär 1984 och arbetar idag heltid med sin konst. Han målar på papper och på duk och skapar i sin abstrakta konst en känsla av kollage, där struktur och kontraster är centrala.

Cederbank målar på papper och på duk och skapar i sin abstrakta konst en känsla av kollage, där struktur och kontraster är centrala

Salvador Dalí

Salvador Dalí

(1904-1989)

Dalí är mest känd för sina bisarra, absurda och drömska målningar, influerade av bland annat Freuds teorier och renässansmåleri. Ett av hans mest kända verk, La persistència de la memòria blev klart 1931 och återfinns på MOMA i New York.
 

Läs mer om Dalí under bildgalleriet

 

Samtliga skulpturer är utförda i 350 exemplar. Samtliga är upptagna i catalogue Raisonné Robert & Nicolas Descharnes "the Hard and the Soft". Varje skulptur har ett individuellt unikt certifikat. 

Dalí är bland annat känd för att avbilda fasta föremål som om de har mjuknat eller smält, exempelvis klockor som hänger eller kroppsdelar som deformerats och dragits ut. Typiska exempel är målningarna La persistència de la memòria och Wilhelm Tells gåta. Dessa mjuka former lät han ibland stöttas upp av en sorts träkrycka. Han jobbade också med optiska illusioner, främst med olika gestaltpsykologiska fenomen. Ofta placerade han sina objekt i öde landskap med överdrivet centralperspektiv.

Dalí hade en enastående förmåga att göra ovanliga saker för att dra uppmärksamhet till sig. Detta irriterade ibland personer som älskade hans konst lika mycket som det retade kritikerna, eftersom hans excentriska beteende ibland drog uppmärksamhet från och skymde hans konst. Dalí byggde medvetet upp bilden av sig själv som ett udda original, allt för att öka uppmärksamheten kring sin person och därmed även öka intresset för sin konst.

"At the age of six I wanted to be a cook. At seven I wanted to be Napoleon. And my ambition has been growing steadily ever since"

Barry Dworkin

“Dworkin composes beautifully for a fine mysterious effect”

New York Times

Stefan Gadnell

Stefan Gadnell

Efter att ha gått ABF:s Konstskola i Umeå studerade Stefan Gadnell på Umeå Universitet och utbildade sig till Bildlärare. Yrket sammanföll med många av hans intressen eftersom han älskade att teckna och måla, men hade även intresse för foto, film och pedagogik. Nu har Stefan lämnat skolan bakom sig för att enbart jobba med akvarell. Förutom det egna skapandet håller han även kurser och workshops inom akvarellmålning. Stefan har skrivit boken, “Besatt av akvarell”, Ymershorns förlag.

Livfulla stadsvyer och kärleken till motljus – det är alla återkommande motiv i Stefan Gadnells konstnärskap. En stad, ett hus, bilar, några människor som är på väg, det är viktigt att det händer något, att bilden har en berättelse. Stefans akvareller är fyllda med rörelse och närvaro, men det är betraktaren som gör bilderna levande.

Nedan ett urval av sålda målningar

“”Detaljer är alltid abstrakta, men för betraktaren ser det verkligt ut. Men jag bara föreslår, den mänskliga hjärnan avslutar dem, gör de verkliga.”

Mats Jonasson

Mats Jonasson

Kommande utställare:

29 januari - 12 februari

Mats Jonasson, född 1945 i Målerås, är en svensk glasformgivare och tecknare. Hans talang som tecknare uppmärksammades redan under hans tonår och efter avslutad skolgång började han arbeta som glasgravörlärling vid Målerås glasbruk 1959

 

"Våra skogar har sedan urminnes tider påverkat folksjälen", säger Mats Jonasson. Inspirerad av denna natur har han med öppna sinnen skapat sina särpräglade objekt i kristall. Idag är glasbrukets son representerad över hela världen.

Alexander Klingspor

Alexander Klingspor

född 1977

Alexander Klingspor är en av Sveriges internationellt mest berömda och lovande samtida konstnärer. Han har inte gått den traditionella svenska vägen som konstnär. Istället för studier på Konsthögskolan och ett försiktigt etablissemang bland svenska gallerier valde han att som 20-åring bege sig till USA och arbeta för bland annat USA:s ledande illustratör Mark English i Kansas City. Det var hos English Klingspor på allvar funderade på att arbeta som konstnär istället som illustratör.
 

När It-bubblan sprack och illustrationsuppdragen minskade tog han steget fullt ut till att bli konstnär på heltid. Efter många nätters arbete med att dela ut morgontidningar i Atlasområdet, Stockholm, fick Klingspor inspiration till ett tiotal urbana målningar där ett tydligt tema är utanförskap. Målningarna togs med till New York och där började Klingspors framgångssaga. Steven Dimant, Arcadia Gallery, SoHo, såg genast Klingspors kvalité och tog med hans målningar till en av de viktigast konstmässorna i världen, Art Miami, bland hans första köpare var skådespelerskan Whoopi Goldberg.

Idag finns Klingspors målningar i betydande samlingar i hela världen bl.a. Iris Cantor, (Iris and B. Gerald Cantor Foundation), Salman Rushdie, Stellan Skarsgård, Michael Trescow m.fl.

Klingspor är i dag verksam med ateljéer i New York, London och Stockholm. Hans motivval har ofta ett ursprung i utanförskap men samtidigt även lockande glamorösa överdådiga scener med vanliga teman som sociala och emotionella avstånd, av begär, frosseri, avsmak och längtan. Man finner många konsthistoriska referenser i hans bildvärld. Referenser som överförts till personliga, nutida, multifigurativa och surrealistiska kompositioner som i vissa fall kan väcka motstridiga känslor.

Alexander Klingspor är en av Sveriges internationellt mest berömda och lovande samtida konstnärer.

Catarina Kylberg

Catarina Kylberg

KOMMANDE UTSTÄLLARE
20 april - 4 maj
2024

Mina målningar är ofta figurativa och berättande. För mig blir de som en saga, där betraktaren kan få väva sin egen berettelse. Min förhoppning är att förmedla harmoni, nyfikenhet och att bilden fortsätter att väcka nya upptäckter.

Mina målningar är ofta figurativa och berättande. För mig blir de som en saga, där betraktaren kan få väva sin egen berettelse.

Heikki Koskelainen

Heikki Koskelainen

Fotokonstnär med specialinriktning på att fånga den fantastiska naturen, främst den Bohusländska karga naturen. Han har även arbetat tillsammans med fotomodeller som t.ex. Izabella Scourupco och "Mat" Tina Nordström.  

 

Mitt namn är Heikki Koskelainen och jag är uppvuxen i Kungshamn, Bohuslän. I mitt skapande är det naturen, bildkompositionen och framförallt ljuset som är mina arbetsredskap.

Jag har ingen utbildning inom fototeknik eller konst utan går bara på min inneboende känsla. Min farmors far var professionell fotograf i Paris och i Finland. Min farfar hade en stor passion att skapa konstverk som utrycktes främst i form av träskulpturer. Min far är även han konstnärlig och har en stor känsla för fotografi och att tillverka konstverk av olika material.

Känslan och naturligheten i mitt fotograferande kan ha med mina gener att göra, jag vet inte, men jag mår bra av att fota och det skänker mig en stor glädje.

Vad som är fotokonst finns det många tolkningar kring. I mitt skapande är det det vackra eller annorlunda fotot som betraktaren tycker om och skulle vilja pryda sitt hem med eller exponera för sig själv eller andra.

Ögonblicket då det konstnärliga fotot skapas kommer aldrig mer tillbaks vilket gör denna konstform unik.

"Ögonblicket då det konstnärliga fotot skapas kommer aldrig mer tillbaka vilket gör denna konstform unik"

Iwona Krajnik

Iwona Krajnik

Iwona Krajnik född 1975 i Polen. Hennes skulpturer är utförda i brons och betong, hon arbetar i lost-wax tekniken.


”Jag är en glad person och jag hoppas att det syns i mina skulpturer. Inspiration till dem finner jag i den vackra naturen och jag fokuserar på glädje och kärlek. En annan stor inspirationskälla är sagor för barn och ofta tenderar mina skulpturer att bli lekfulla men samtidigt finns det alltid en seriositet i dem.”

”Jag är en glad person och jag hoppas att det syns i mina skulpturer"

Ira Löfman

Ira Löfman

född 1967

Ira Löfman, född 1967, i Leningrad, nuvarande S:t Petersburg, i forna Sovjetunionen.

 

”Man skulle lika gärna kunna säga att jag kommer från en annan planet, det skulle nästan inte vara en lögn. Min familj kom hit 1979 som politiska flyktingar"

 

De senaste 25-åren har Uppsala varit hennes hemstad och varje gång Ira går förbi Domkyrkan säger hon Hej till ängeln på taket. Löfmans bilder är ofta fyllda av en mystik som bara en stad kan ge oss.

”Man skulle lika gärna kunna säga att jag kommer från en annan planet, det skulle nästan inte vara en lögn"

Antony R. Whelihan

Antony R Whelihan

född 1953

"Faint Heart Never Won Fair Lady"
Triptyk, upplaga 100 exemplar (av vardera färg)
Samtliga numrerade, signerade och titulerade.

Editör: Mollbrinks Konst i sammarbete med R.J. Anderson, Art Advisory

"Faint Heart Never Won Fair Lady"

Ingrid Roth

Ingrid Roth

född 1957

Bildkonstnär, uttryckande konstterapeut, född 1958 i Strömsund Jämtlands län.

 

Vägen till ett yrkessamt liv är inte alltid klart utstakad. Detta står helt klart för den som följer den unga Ingrid Roths väg fram till en tillvaro som etablerad konstnär. Som 18 åring, fylld av äventyrslusta lämnade hon sitt Jämtland, med upptäckariver i bagaget och tankar på akademiska studier i sinnet. Uppsala blev en första anhalt men världen lockade. Ingrid Roth packade sin väska och reste runt i Europas städer. Studerade folklivet, tog arbeten som bjöds, sparade pengar och reste vidare. England blev en anhalt. Efter giftermål i England blev Nederländerna hennes hemland under några år. Paret återvände till Sverige där de efter en tid gick skilda vägar och Ingrid blev Uppsalabo.

I mitten på 1980- talet drabbades Ingrid Roth av en allvarlig rygg och bäckenskada som tvingade henne att inta sängläge under flera år. Mörka tankar kom. Skulle detta vara mitt livs mening? Skulle jag, för all framtid vara bunden vid sjukbädden? Frätande tankar som lätt kunnat bryta ned den som saknar den rebellanda och livsbejakande läggning som präglade Ingrid Roth.

Små ting och detaljer är ofta drivfjädrar till stora omvälvningar. Ingrid läste sina på väggarna uppklistrade artiklar om Frida Khalo och insåg att en sjukbädd inte var liktydig med total oförmåga. Hon började experimentera med akvarellfärger men övergick snart till akrylfärgen som stämde bättre med hennes känsla för färg. Hon fann en frände i Paul Klee vars bilder med mångfärgade facetter blev en inspirationskälla för Ingrid Roth. Hon började experimentera med större ytor av färg och fann så sakta sin stil. Hennes optimism, läkares insatser och varsam träning gav resultat och Ingrid kunde så sakta lämna sjukbädden. Ingrid bröt upp, flyttade hem till Jämtland och påbörjade år 1990 en konstnärlig utbildning inom måleri och grafisk framställningskonst. Hon vidareutbildade sig även som Uttryckande Konstterapeut.
 

Idag är konstnären Ingrid Roth ett gott exempel på tesen: ”Allt är möjligt bara man tror på det man gör.” Ingrid Roths förmåga att entusiasmera kursdeltagare, hennes kunnande och engagemang har under senare år uppmärksammats av skolor, kommuner och landsting som givit henne uppdrag på uppdrag. Till detta: Hennes konst skördar rosor såväl hos konstkritiker som hos en betraktande allmänhet.

 

Nedan ett urval av Roths litografier

"Att skapa är för mig att öppna mitt hjärta. En bild säger mer än tusen ord."

Inge Schiöler

Inge Schiöler

1908-1971

Född i Strömstad, kom redan som 19-åring in vid Valands Konsthögskola. Efter studietiden i Göteborg blev det i början av 30-talet studieresor till Paris och Spanien. I mitten av 30-talet försämrades hans hälsa dramatiskt, blev 1935 inskriven på St. Jörgens mentalsjukhus, där han fick stanna till 1962. 

 

Inge Schiöler tillbringade de sista åren på Syd-Koster.

Född 1908 i Strömstad. Studerade för Tor Bjurström på Valands Konstskola. Han är en av Göteborgskoloristerna

Agnetha Sjögren

Agnetha Sjögren

“My dogs don’t eat, bark, jump, bite, drool, or need to go out for a poop. They sit or stand ‘nicely’ all day long, you can come and go as you please without having to worry about them…”

 

Playful and imaginative, Agnetha’s exquisitely hand-crafted one-of-a-kind sculptures have proved as irresistible to art lovers as the dogs they represent are to pet lovers. While their shape, stance and attitude are completely true to life, Agnetha uses their surfaces to tell a vibrant series of stories, each one unique to its canine canvas.

 

Agnetha is building an enviable reputation for her distinctive sculptures, which have been featured in high-end magazines including Vogue, Elle and Design Week, as well as enchanting the audience when they made guests appearances at fashion shows in Moscow and New York City.

 

LOVED

They have made an impact at venues as varied as the Orange County Center for Contemporary Art in LA, Lane Crawford in Hong Kong, the Rosewood Hotel in London, Qingdao Sculpture Museum in China and even on the London Underground. 

 

BRONZE

Since she was named on the Aesthetica Wish List alongside pieces by Stella McCartney, Louis Vuitton and Elin Høyland, Agnetha has become even more highly sought after and can be found in the collections of many famous many private collectors, including Angelina Jolie and Jude Law.

 

1ST EDITIONS

“I have almost forgotten that they’re dogs. To me, they become a three dimensional canvas that I appropriate in the way another artist would use a flat surface, and use as a means to tell my stories.”

 

COLOURFUL

“More than just luxury gadgets these objects enter the gallery space as the alter ego of famous artist Jeff Koons’ inflatable creatures. Nevertheless the place where we imagine them mostly is a domestic interior… Agnetha’s dogs demands someone to belong to.”

– Veronica Giordani, The Positive

“My dogs don’t eat, bark, jump, bite, drool, or need to go out for a poop. They sit or stand ‘nicely’ all day long, you can come and go as you please without having to worry about them…”

Kateryna Shebanits

Kateryna Shebanits

I was born in a small city Kherson in southern Ukraine. Having started my higher education in biology at Taras Shevchenko National University of Kyiv, I came to Sweden to continue my studies at Uppsala University where I subsequently received my PhD in medical science.

 

I have been drawing and painting since childhood. I took several art classes and chased every opportunity to improve my skills. During the past couple of years, I have focused on botanical art.

 

Today I am a scientist, artist, illustrator, and a member of the American Society of Botanical Artists (ASBA).

 

Having lived in big cities like Kyiv, Istanbul and London I have noticed how isolated from nature people have become. In my works I amalgamate my background in biology and my personal concern about stress of isolation. I feel that it is especially relevant for people living in cities in the pandemic times when the whole world is subjected to various restrictions. I use my artistic language to express my love for nature, its beauty and importance. I want to bring the nature to my viewers, to give them a moment of rest and an escape from the mundane.

"Efter att ha bott i storstäder som Kiev, Istanbul och London har jag märkt hur isolerade från naturen människor har blivit."

Pernilla P. Stappe

Pernilla P. Stappe

född 1967

White Glove Sale

2020

På Stappes utställning hos oss hösten 2020 såldes samtliga utställda konstverk - en så kallad

WHITE GLOVE SALE!

Välkommen till Pernilla Stappes värld! Hennes berättande och färgstarka målningar genomsyras av kärlek, glädje och beskriver en närmast idyllisk tillvaro.


Hon började sin konstnärsbana under tidigt 1990-tal. Pernilla Stappe född 1967 i Motala och uppvuxen i Borås. Hon arbetar heltid med måleri sedan 2002 då hon avslutade sin tjänst som art director. Stappe arbetarfrämst i olja och gouache två färger som har den lyster som passar hennes sätt att måla. Pernilla skapar ögonblicksbilder och låter sig inspireras av världen omkring henne.


Hon lever ut sina fantasier och målar en värld som hon själv önskar att den var. Hennes berättande och härligt färgstarka målningar genomsyras av kärlek och glädje, de närmast beskriver en idyllisk tillvaro. I sin ateljé på landet kan hon fritt få utlopp för sin kreativitet och skapa bilder där det sociala samspelet mellan människor står i fokus.

 

Målningarna nedan är ett urval av sålda målningar. 

"Jag blir inspirerad av nästan vad som helst omkring mig. Det kan vara en färg på ett löv, en bakelse, eller en dam med grön basker på stan..."

Dariusz Zielinski

Dariusz Zieliński

I was born in 1975. I’ve been engaged in sculpture since 1998. I would call myself a self-taught, though my work has been greatly influenced by an educator and sculptor, Jacek Kozłowski. Meeting him deserves to be called “the moment” of my life.

In my work I attempt at displaying delicacy, fickleness, etherealness, and motion. Hence, perhaps, a number of my sculptures are disproportionably long – as they become apparently light thus, barely reaching the ground. I strive to avoid limiting myself to one manner of shaping the figures. I like experimenting with proportions and seeking for ever different way of deforming the reality.

I think it’s vital for every sculpture to present a story. First, I have a subject and then I find some shape for it. I believe it’s partially connected with the fact that I’m a graduate from the Academy of Special Education.

In my work I attempt at displaying delicacy, fickleness, etherealness, and motion